Wat is nu waarheid? Of wat is waarheid voor jou? Deze week een leuk gesprek met mijn dochter van 7 hierover gehad.

Mijn dochter heeft een lieve vriendin die net zo eigenwijs is als haar. Ze hebben een eigen willetje en dat maakt ze ook zo mooi tot wie ze zijn. Het is alleen soms lastig als ze van mening verschillen. En wat vroeger nog niet zo’n ding was, spelen gevoelens ineens een rol bij iemand van 7. Ze vertelde me dat ze ruzie had met haar vriendin, omdat ze niet de waarheid sprak. En als ik het verhaal zo aanhoorde, was het een welles – nietes spelletje geworden. Beide bleven ze volhouden over hun gelijk. Waarbij mijn dochter uitsprak dat ze het vervelend vond dat haar vriendin niet toe kan geven.

Schitterend natuurlijk hoe deze meiden elkaars spiegel zijn. Ze hebben beide een waarheid. Ze willen beide gelijk hebben. Ze hebben beide een lange adem. En beide zijn ze boos op elkaar…

Dit gaf ik dan ook aan. Waarom wil jij zo graag jouw gelijk hebben? Gewoon omdat het zo is…. Heerlijk hoe kinderen denken hé. Waarom zou er een reden voor moeten zijn? Dat is typisch iets voor volwassenen, alles wat we doen, doen we met een reden.

En heb je in de gaten dat jij ook blijft doorgaan om je gelijk te halen? Waarom kun jij niet tevreden zijn met je eigen waarheid en de ander in de waarde laten met haar eigen waarheid. Waarom moet jullie waarheid hetzelfde zijn? Waarom mag deze niet verschillen van elkaar?

Ahhh gelukkig, daar hoorde na heel lang denken een kwartje vallen. Ja, mam, je hebt gelijk. Haha, ik hoef geen gelijk. Ik wil dat je weet dat ieder persoon een gebeurtenis met eigen ogen bekijkt. En hierdoor is het verhaal bij iedereen anders. En hierdoor is het gevoel ook bij iedereen anders.

Er is niet 1 waarheid. Er is niet DE waarheid. We nemen een waarheid aan. Net zoals we aannemen dat 1+1 = 2 of dat blauw, blauw is. Maar wie zegt dat het de waarheid is.

Hoe mooi is het als we elkaar in de waarde laten en elkaars waarheid accepteren. Dat we niet altijd hetzelfde hoeven te denken, maar toch elkaar kunnen accepteren.

Maar hoe doe je dat dan? Weet dat alles was je voelt iets over JOU zegt. Ben je boos, verdrietig, jaloers, of whatever. Het zegt iets over jou. En jij mag naar jezelf kijken, wat kun jij aan jezelf doen om jezelf beter te voelen. Maar we leven in een drukke wereld en we vergeten hierbij om ook naar ons zelf te luisteren. Om naar binnen te keren en te voelen. Wat wil jij? Ons gevoel geeft feilloos aan wat we anders willen, maar luister jij hiernaar. Of raas je weer door en stop je jouw gevoel weg?

Bewust bezig zijn met je persoonlijke groei is het mooiste wat er is, als je het mij vraagt. Ik gun het iedereen. Het zorgt ervoor dat je bewust bent van je leven en hierdoor meer gaat genieten, vertrouwen en geluk gaat ervaren.

Wil jij vandaag starten met de 1e stap? Of kennis maken met Puur-Gevoel? Schrijf je dan nu in voor de gratis online training. Zie link hieronder.

Gratis online training