Al vanaf dat ik voor mezelf ben begonnen als mindsetcoach, ben ik online met Anja in aanraking gekomen. Ik volg haar via Instagram en Facebook. We volgen veelal hetzelfde pad, maar toch anders. Maar wie is nou Anja Zerrouk?

Anja is altijd iemand geweest die alles uit zichzelf wilde halen. Ze komt uit een enorm klein dorp waar ze lange tijd als enige in de klas zat op de basisschool. Nu woont ze in Tilburg samen met haar man en 2 kinderen.

Ze kreeg Mavo advies, maar ze ging naar de Havo. Hierna studeerde ze HBO Personeel & Arbeid en later aan de Universiteit waar ze haar master haalde in Personeelwetenschappen.

Ze is niet alleen leergierig, maar ook enorm ambitieus. Na haar studie kreeg ze een goede baan als HR adviseur. Op het moment dat ze kinderen kreeg, veranderde er een hoop. Ze kon privé en werk niet meer zo ideaal combineren. Lange en drukke dagen gecombineerd met de drukke planning van een moeder zorgde ervoor dat het energiepeil steeds lager werd.

Ze herkende normaliter deze signalen bij medewerkers, nu betrapte ze zichzelf hierop.

Tot daar het punt kwam dat ze voor zichzelf begon. Eerst hielp ze mensen met het op zoek gaan naar hun talenten. Ze merkte echter dat dit nog niet helemaal aansloot bij wat ze echt graag wilde. Veelal waren het klanten die geen idee hadden wat ze wilden doen. Ze kwam er steeds meer achter dat ze het leuker vond mensen te helpen die bepaalde doelen hadden, maar die zichzelf in de weg zaten met hun belemmerende overtuigingen.  Nu coacht ze mensen die al weten welke richting ze in willen, en willen groeien met waar ze mee bezig zijn. Ze hebben de rode stip al ongeveer op de muur staan en willen graag alles uit zichzelf halen om dichter bij de stip te komen.

Anja is spiritueel op een wetenschappelijke wijze. Dit trekt me ook enorm, ik noem het spiritueel 2.0. Het heeft niets te maken met engelen, overledenen of welk beeld je dan ook bij spiritualiteit hebt.

Het heeft alles te maken met je brein, gevoel, ziel, bewustzijn en kwantumfysica.

Waar ik meer werk met het volgen van je gevoel en via authenticiteit leven, daar werkt Anja meer met – Hoe stuur je jouw brein aan en hoe kun je energie echt voor je laten werken –.

Het leven is een grote spiegel. Waar jij je focus op legt, daar krijg je meer van. Als jij zwanger bent,, dan ga je ineens overal zwangere vrouwen en kinderwagens zien. Je creëert je eigen realiteit.

Anja geeft deze spiegel ook vaak aan zichzelf terug.

Oké, dit is er gebeurd. Waarom gebeurt dit mij? Wat spiegelt het mij? Wat wil het mij zeggen? Waar mag ik IN mezelf naar kijken? Wat is het positieve ervan?

Soms moeten eerst dingen gebeuren, zodat het hierna beter kan worden.

Je mag jezelf minder goed voelen, je mag negatieve gedachtes hebben. Anja is er nu bewust van, het mag er zijn en ze weet dat het de dag erna weer beter is.

Anja is een hoofdmens. Ze wil onderzoeken, creëren en schrijven. Geen mensen verzorgen, niet mensen aan hun handje meenemen. Oh, dit is ook zo herkenbaar voor mezelf.

Anja wil als een fontein zijn. Ze verspreidt haar informatie met anderen en leert daar zelf ook weer van. Binnenkort heeft ze haar eerste event waar ze gaat spreken (Sleeping beauty ). Hoe gaaf is dat!

De zichtbaarheid vond ze op het begin wel moeilijk. Je geeft jezelf open en bloot. Ze merkt dat ze nog meer stappen mag maken in zichtbaarheid. Enorm eng, maar ze doet het wel. Every level has his own devil. Je mag eerst uit je comfortzone gaan, voordat je in een nieuw level komt.

2 grote voorbeelden voor Anja zijn;

Wim Belt en Dr. Joe Dispenza.

Dromen op de bucketlist zijn;

Ze wil een boek schrijven over haar persoonlijke groei, over haar proces en meer gaan spreken. Misschien zelfs internationaal, maar dat is nu nog te vroeg, omdat ze vindt dat haar kinderen nu nog te jong zijn en ze ervoor kiest nog veel bij ze te zijn.

Het advies van Anja voor diegene die nu nog in loondienst zijn is geduld en vertrouwen hebben. Geef je over aan het proces. Volg meer je Hell Yes momenten. Dat geeft je een goed gevoel en je goed voelen zorgt voor uiteindelijk voor helderheid.

Het traject van Anja heet daarom ook Ondernemen vanuit “zijn”, want je bedrijf kan nooit groter worden dan jij (in je gedachten) bent.

Anja is in het begin enorm in de actie modus gegaan. Continu was ze aan het produceren.

Nu weet en leeft ze; 80% moet je aan jezelf besteden, dan valt de overige 20% wel op zijn plaats.

Als ze de staatsloterij zou winnen, dan zou ze dit nog steeds doen.

Kernwoorden voor haar in het leven zijn; Vrijheid, ontwikkeling en plezier.

Wat is de missie van Anja?

Mensen transformeren naar een buitengewoon leven, door op een ‘down to earth’ manier ze bewust te laten worden dat zijzelf degene zijn die hun transformatie in de weg staan door hun onbewuste patronen en overtuigingen. Ze helpt ze naar een positieve mindset en om zo hun leven naar een ‘hoger’ level te brengen, waarin Vrijheid, Ontwikkeling en Lol centraal staat.

Mensen helpen die een verlangen hebben van binnenuit om jezelf te blijven ontwikkelen.

Dit doet ze via haar programma waarin je 1 op 1 coaching krijgt, meditaties en visualisaties en een online training. Verder geeft ze workshops en wil ze nog meer gaan spreken op events.

Hoe kun je nou niet bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling?

Wil je meer weten van Anja? Vraag de gratis training op de website “krijgen wat je wilt”.